Dansk tøj

Modeskaberen fra Skanderborg

Han skulle have været maskinhandler, men blev modedesigner i København med hele landets elite af skuespillerinder, rige grevinder og andre jetset kvinder som kunder. Holger Blom var en forunderlig skæbne i dansk mode, og i 2017 åbnede en udstilling om ham på museet i Skanderborg, som stadig mindes sit berømte bysbarn.

Det har ikke været så nemt for hans far, direktøren for Skanderborgs største virksomhed, A. Blom og Sønner, at anerkende, at hans søn for det første var til mænd og for det andet hellere ville arbejde med nål og tråd end med landbrugsmaskiner og industriel produktion. Men det lykkedes for Holger Blom at komme igennem med sin vilje, og han blev en stor succes i den københavnske modebranche – og efterhånden også anerkendt af sin far.

Han begyndte sit liv i København med at skabe kjoler til nogle af teatrets primadonnaer, hvoraf den mest kendte var Bodil Kjær. Også kongelige var blandt hans kunder, og afdøde dronning Ingrid, Frederik den 9.’s hustru, var fast kunde hos Holger Blom.

Holger Blom syede også dronning Anne-Maries bryllupskjole i 1964, og hvis man har fulgt med i TV-serien Matador, er man næppe i tvivl om, at han har mange ligheder med Daniel Skjern, der også brød med faderens ønsker og gik sine egne veje.

Kommentarer lukket til Modeskaberen fra Skanderborg
ashe