Mode og miljø

Udstil dine modeinteresse derhjemme

Vi er mange, der interesserer os for tøj og mode, og vi er ret så sikre på, at det også gælder dig – siden du nu har fundet vej her til vores side, hvor vi ud fra et hav af forskellige vinkler beskæftiger os med tøj, mode, tøjstil og tøjproduktion.

Der er mange måder, som man kan have interesse i mode på. For eksempel er man nu i modebranchen for alvor begyndt at gøre produktionen af tøj og udnyttelsen af ressourcer til dette mere bæredygtige, så bæredygtighed i modebranchen kan være én måde at fokusere på moden på. Du kan også vælge at fokusere på genbrugstøj, som i den grad vinder frem i disse år.

Signalerer hvad du interesserer dig for

Hvis du for alvor går op i mode, tøj og design, så vil vi anbefale, at du også signalerer dette i den måde, du indretter dit hjem på. Du kan for eksempel lave en flot billedvaeg med lækre billeder af tøj, tøjdesign og mode. Der findes mange muligheder for at få inspiration til en sådan billedvaeg på hjemmesiden Gallerix, hvor du også kan købe de rammer og billeder, som du skal bruge for at realisere dit projekt om at skabe en flot og indbydende billedvaeg, der kan vise din interesse frem for din familie og dine venner.

Måske vil du forsøge dig med at gøre moden til din levevej – blive modeblogger eller skribent med mode som dit emnefelt. Tager du ud til modeshows og den slags, eksempelvis Copenhagen Fashion Week, hvor designerne viser deres kollektioner frem, kan du tage fotos, som du kan bruge på din billedvaeg.

Fokus på ressourcer

Uanset, hvordan man er knyttet til mode og tøj, så er det i dag en selvfølge, at man i dag har en form for fokus på bæredygtighed og ressourcer. Tøj er traditionelt ressourcetungt at fremstille, og der er et stort spild, når moden skifter, eller en sæsonkollektion ikke er blevet solgt i tide. Der har ligefrem været historier om, at modefirmaerne brænder helt nyt tøj, som ikke er blevet solgt, for at undgå, at det ender i et u-land eller bliver solgt til genbrugsbutikker. Som privatperson kan du gøre en del ved at vælge tøj, der på en eller anden måde er certificeret, så du ved, at man har produceret det så bæredygtigt som muligt. Du kan også vælge at gå i genbrugsbutikker og købe dit tøj her, men husk, at også genbrugstøj har været nyt engang.

Kommentarer lukket til Udstil dine modeinteresse derhjemme
ashe