Store modeskabere

New Look fra Dior

Den franske modeskaber Christian Dior er i dag vurderet som en af de største modeskabere gennem alle tider. Han er nok mest kendt for stilen New Look, som han lancerede i 1947, lige efter 2. verdenskrig.

2. verdenskrig havde været kendetegnet ved nød og fattigdom – og gråt og kedeligt tøj, fordi der manglede stoffer, farver og alt det andet, der kunne give tøj karakter og festligt udseende. Det gjorde Christian Dior op med, idet han skabte tøj, der lagde vægt på smalle taljer, fejende skørter, hatte og handsker – alt sammen fremhævede en feminin stil, som blev taget imod med kyshånd efter de hårde krisår.

Blomsterkvinder

Som så mange andre modeskabere i det 20. århundredes første halvdel var Christian Dior utvivlsomt mere til mænd end til kvinder, men han elskede kvinder. Og han sagde om sit tøj, at med det skabte han “blomterkvinder” – han lavede tøj, hvor de kvindelige former blev fremhævet, og det yndefulde havde hovedrollen.

Der var også nogle kvinder, der syntes, at Christians Dior var for klassisk og for kvindefjendsk i sit udtryk. Skørterne var lange, og efter en krigstid med begrænsede muligheder for udfoldelser havde mange kvinder brug for noget andet – en frihed og trang til det utvungne liv, som de også gerne ville have, at tøjet skulle repræsentere.

Kommentarer lukket til New Look fra Dior
ashe