Mode og miljø

Tilbage til 1970’erne

Det er spændende, hvilken vej trenden går i 2021 og 2022 med hensyn til påklædning, mode og indretning af vores boliger. Det hele hænger sammen, og når der kommer en bølge i én del af livsstilssektoren, så påvirker den hurtigt de andre dele. Lige nu handler det ikke mindst om at søge inspiration i 1970’erne. Det gælder alt fra politik over tøjmode til indretningstrends.

I tøj og mode finder vi 70’er trends i farvevalget: Beige og brunlige nuancer kommer frem igen på linje med mere pangfarvede tekstiler. Det er spændende at se, om også 1970’ernes snit kommer tilbage med meget kropsnære stykker tøj. Eller måske bliver det snarere hippierne, der skal inspirere os i dag, så det handler om uni-sex og tvangsfrie former i alle forhold.

Hvem skulle have troet, at vi ville se en tilbagevenden til 1970’erne? Men det sker, og vi er i det hele taget varme tilhængere af retro, inden for såvel tøj og mode som indretning.

Hvis du vil supplere dit tøjmæssige 70’er look med en indretning, der matcher, kan du finde masser af møbler og tæpper, der kan lede dig i den rigtige retning. Skal det være nyt, kan du for eksempel prøve med flotte og varierede luvtæpper fra Trendcarpet. Der er masser af farver og stilarter at vælge imellem – fælles for dem er, at du kan hygge dig med bløde tekstiler og lune tæpper, ligesom vi gjorde i tidligere årtier.

1970’erne var både præget af minimalisme og storhed i moden, og det giver dig alle muligheder for at blive flot og spændende klædt på, hvis du henter inspiration i dette årti. På mange måder står 1970’erne for os som et uskyldens årti, hvor alt kunne ske, og hvor normer og faste forestillinger blev brudt ned. Vejen lå åben for at skabe sig sit eget liv, sådan som trenden også er i dag, både inden for livsstil, karriereforhold, uddannelse og ydre forhold som tøj og mode.

Hvis du vil skille dig ud med hensyn til tøj, mode og indretning, så hent inspiration i 1970’erne, hvor vi gerne måtte være smarte og flotte og provokerende – og samtidig flotte og noble. 1970’erne endte med økonomisk krise og hårde tider for alle samfundets lag, og måske netop derfor står perioden som et lykkeligt årti, inden virkeligheden indhentede os. Måske er der også på dette område en parallel til dagens vilkår, hvor miljøkatastrofer og klimaforandringer truer den verden, vi kender. Ja, historien gentager sig, og det afspejler sig i alle forhold fra tøj, mode og indretning til politiske og idémæssige trends.

Kommentarer lukket til Tilbage til 1970’erne
ashe