Mode og miljø

Få svar på dine spørgsmål om brystholdere

Vi er vilde med at skrive om tøj og mode her på siden, og derfor er vi dykket ned i emnet med brystholdere. Det kan godt være at det ikke altid er til at se bh’en under tøjet, men brystholdere har en enorm indflydelse på vores krop og look. Derfor kan du få svar på flere spørgsmål om bh’er nedenfor.

Stort set alle kvinder vælger en forkert bh

Det siges at 7 ud af 10 kvinder bruger en forkert bh, og det svarer altså til 75 procent af damerne. Derfor er det vigtigt at læse dig klog på hvordan du kan finde frem til den rigtige brystholder. Du kan også vælge at gå til en professionel, som kan hjælpe dig med at måle, og dermed komme frem til en løsning, som sikkert vil ændre dit liv.

Undgå bøjle bh efter en brystoperation

Flere og flere kvinder vælger at få en brystforstørrelse nu til dags. Hvis du bliver opereret af en ekspert som Motiva vil de sørge for at forberede dig godt til den før, under og efter operationen. Her vil du blandt andet blive informeret om at du bør undgå brug af en bøjle bh i den første periode efter operationen.

En bh med bøjle kan irritere dine ar, og derfor anbefales det at undgå bøjle bh’er i mindst op til tre måneder efter en brystforstørrelse, så du undgår at brystholderen generer dine ar. Der er flere tilfælde, hvor det er en god ide at undgå bøjle bh’er (og andre brystholdere for den sags skyld) og det får du endnu et eksempel på nedenfor.

Derfor skal du træne med en sports-bh på

Træner du stadigvæk med en almindelig bh på? Det stopper du muligvis med efter at du har læst følgende. Et studie fra Plymouth University har tidligere vist at dit bryst kan bevæge sig helt op til ni centimer op og ned, når du løber. Det bliver naturligvis begrænset af en brystholder eller en sports-bh, men der er enorm forskel på hvad der er bedst.

En almindelig bh vil stoppe op-ned bevægelsen med omkring 38 procent, mens en sports-bh kan byde på en stopeffekt på op til 74 procent. Det har en enorm indflydelse på at forebygge slap hud, og det gælder især, når du har et større brystparti. Jo større bryster der er tale om, desto større gener kan der opstå uden en sports-bh.

Du får større bryster uden en bh

Der går myter om at du får hængebryster, når du ikke benytter en brystholder. Men det er faktisk stik modsat. Dine bryst- og rygmuskler arbejder mere for at modstå tyngekraften, når du ikke har en brystholder på.

Ikke alene kan det føre til et større brystparti, det har også andre fordele. Det kan være med til at justere din kropsholdning, du kan blive stærkere og give brysterne en bedre form. Alt i alt kan du få brysterne til at se større ud og at stå mere frem, hvis du undlader at tage en bh på nogle dage.

Kommentarer lukket til Få svar på dine spørgsmål om brystholdere
ashe